Modellen gezocht

Het komt regelmatig voor dat ik voor mijn fotowerk bepaalde ideeën zoals locaties, poses en lichtomstandigheden uit wil proberen. Hiervoor heb ik modellen nodig die geheel vrijblijvend (je zit nergens aan vast) voor mij beschikbaar willen zijn op basis van TFP Fotosessies. Ervaring in het modellenwerk is niet per se nodig maar het is wel fijn als je een beetje losjes in je poses bent. (Ben je jonger dan 18 jaar dan is er toestemming nodig van één van je ouders of voogd) Lijkt dit je leuk om te doen, meld je je dan hiervoor aan. Of wil je gewoon wat meer informatie neem dan gerust even contact met me op.

De Visagie en tips

Heb je je aangemeld als model dan staan hieronder wat handige tips voor de fotosessies.

  • Je zorgt zelf voor je make-up. Extra aandacht krijgen je ogen, vooral bij een portretsessie is het belangrijk dat je er piekfijn uitziet! Met de hoge resolutie camera's zie je namelijk alles weer feilloos terug in de foto's!
  • Neem wat make-up spulletjes mee, zodat je tijdens de sessie wat kunt bijwerken. En natuurlijk is het handig als je iemand meebrengt die jou een beetje kan helpen tijdens de fotosessie.
  • Hoewel er zelden in het directe zonlicht wordt gefotografeerd, wordt je wel vaak daaraan bloot gesteld. Bedenk dat we al snel zo'n 1,5 uur bezig zijn met een fotosessie. Daarom is het belangrijk dat je je daarvoor beschermd. Neem ook wat te drinken mee voor jezelf.
  • Sieraden (en strakke kleding zoals sokjes) ook je horloge doe je een paar uur vóór de fotosessie al uit/af dit in verband met indrukken (striemen) die achterblijven op je huid. Zo heeft dat de tijd om rustig even weg te trekken.
  • Als je er fris wilt uitzien, ga je 's avonds op tijd naar bed, een avondje laat stappen veroorzaakt gegarandeerd wallen onder je ogen!

Tot slot

Iedere fotosessie is een samenwerkingsverband tussen de Fotograaf en het Model hoe beter we ons best doen, des te mooier is het resultaat. Tenslotte krijg jij ook de foto's, die je zo kan gebruiken voor je eigen portfolio. Daarom doe ik mijn best om alles zo goed mogelijk laten te verlopen. In de nabewerking wordt iedere foto gecorrigeerd op kleur, contrast en scherpte en er wordt nooit zodanig bewerkt dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Bij portretten controleer ik de huid op puistjes en oneffenheden. En wat je niet helemaal hebt kunnen wegwerken met een consealer en of foundation, verdwijnt in de nabewerking, zodat je op de foto's er niks meer van ziet. De ogen krijgen van mij extra aandacht. Natuurlijk kan ik zorgen dat je er perfect uitziet na het nodige in Photoshop te hebben gecorrigeerd, maar om een hele serie foto's op deze manier aan te pakken kost te veel tijd en werk. Daarom is het belangrijk dat je de make-up zo zorgvuldig mogelijk aanbrengt.


Den Haag, Hofvijver en Regeringsgebouwen

Deze foto is in een resolutie van 10288 px langste zijde te koop bij: Werk aan de Muur